Auringonsuojakalvot

Auringonsuojakalvot ovat läpinäkyviä ja heijastavia kalvoja, jotka asennetaan ikkunaan. Aurinkokalvot säätelevät kiinteistön energiatehokkuutta, suojaavat UV-säteilyltä, vähentävät sisätilojen haalistumista, estävät häikäisyä ja parantavat työskentelymukavuutta. Meillä on Suomen laajin valikoima aurinkosuojakalvoja ja tarjoamme aina optimiratkaisun tarpeisiisi.

Kestävät aurinkokalvot pitkällä takuulla

Meiltä SKK Groupilla auringonsuojakalvojen asennus ikkunaan käy helposti ja asiantuntevasti. Naarmunkestävät aurinkokalvot ovat pinnaltaan erittäin kestäviä ja helppohoitoisia – eli pitkäikäisiä. Tarjoamme lisäksi kaikille asentamillemme kalvoille 5–15 vuoden takuun.

Parhaaseen lopputulokseen pääsemme valitsemalla yhdessä auringonsuojakalvon kiinteistösi ja sen käyttäjien tarpeiden mukaan. Valintakriteereitä ovat mm. ikkunakalvon kirkkaus tai sävytys, sekä heijastava tai puoliheijastava kalvo.

Aurinkokalvojen asennus skk group oy

Tällä sivulla voit tutustua auringonsuojakalvojen ominaisuuksiin ja alkaa muodostaa käsitystä teidän mahdollisista tarpeistanne. Ota sitten yhteyttä meihin, ja valitaan sopiva ikkunakalvo teille tärkeillä ominaisuuksilla – valikoimamme kattaa 3M-ikkunakalvot sekä Solar Gard -kalvot ikkunoiden aurinkosuojaustarpeisiin.

Miksi aurinkosuojakalvo kannattaa?

Auringon säteily voi nostaa rakennuksen lämpökuormaa kesäaikaan jopa 60 %. Ikkunoiden aurinkokalvoja käyttämällä lämpökuormaa voidaan kuitenkin vähentää jopa 84 %. Ikkunakalvo voi toimia kaihtimien korvaajana, ja se vähentää energiasyöppöinä tunnettujen ilmastoinnin ja lämmityksen määrää. Myös valaistusta ja rakennuksen sisälämpötilaa pystytään hallitsemaan kalvojen avulla entistä tehokkaammin.

Kun asennat UV-kalvon ikkunaan, teet palveluksen tietokonetyöläisille, nimittäin vähennät valoisassa tilassa tehdyn tietokonetyön aiheuttamaa silmien rasittumista. Ja jos sisätyötä tekevät altistuvat lasin läpi auringolle pitkin päivää, on UV-kalvo ikkunassa hyvä tapa suojautua myös haitalliselta säteilyltä.

3M-auringonsuojakalvot vähentävät haalistavaa ultraviolettisäteilyä jopa 99,9 % eli ne auttavat suojaamaan materiaalien kuntoa ja estävät niiden heikkenemistä. Erityisen hyödyllisiä ikkunaan asennettavat UV-kalvot ovat myymälöiden näyteikkunoissa sekä gallerioissa ja huonekaluliikkeissä, missä ne suojaavat myös tuotteita haalistumiselta.

Ikkunakalvot suojaavat myös kotien esineitä ja asukkaita – lue lisää ikkunakalvoista kotiin!

Heijastavat ikkunakalvot voivat laskea sisälämpötilaa jopa 5 astetta, mikä näkyy säästönä ilmastointikustannuksissa. Samoin kalvot vähentävät lämpöhukkaa viileällä säällä, mikä sekin tarkoittaa säästöä lämmityskustannuksissa. Ja vaikka ikkunoiden aurinkosuojaus vähentää tehokkaasti ikäviä heijastuksia ja häikäisyä, ne eivät vaikuta rakennusten ulkonäköön tai näkymiin sisältä käsin.

Useimmissa ikkunakalvoissa vältetään kokonaan metallien käyttöä, minkä ansiosta kalvot ovat lähes näkymättömiä. Peilikalvoja voidaan käyttää myös yksityisyyttä parantavana näkösuojana, jolloin ikkunasta näkee ulos mutta ei sisälle.

Lue lisää peilikalvoista!

Ihanteellinen työympäristö ei ole liian kuuma tai liian kylmä. Myös luonnonvalo tekee olosuhteista mukavammat. Tiesitkö, että tuotannon tason on havaittu laskevan jopa 5 % per aste, kun lämpötila ylittää 23 astetta?

Jotta työn tehokkuus säilyy, suosittelemme ikkunoihin 3M-auringonsuojakalvoja, jotka vähentävät auringon lämpösäteilyä ja auttavat luomaan miellyttävät olosuhteet työskentelylle, tinkimättä luonnonvalosta.

Tutustu tekemiimme aurinkokalvoprojekteihin

Olemme toteuttaneet aurinkosuojakalvotuksia keskenään hyvin erilaisiin, niin pieniin kuin suuriin kohteisiin. Tutustu mm. Pauligin toimitalon sekä Oopperatalon laajamittaisiin ikkunakalvotustöihin ja niistä saatuihin hyötyihin kiinteistöissä!

Auringonsuojakalvon valinta ja asennus ikkunaan

Kun otatte meihin yhteyttä, keskustelemme ensin kohteenne tarpeista ja sen käyttötarkoituksesta. Näiden perusteella osaamme suositella teidän kiinteistöllenne sopivinta auringonsuojakalvoratkaisua, jonka räätälöimme teille mittojen mukaan ja asennamme ripeästi paikoilleen.

Auringonsuojakalvojen asennus toimistorakennukseen

Ikkunan G-arvo määrittää lämpökalvon tehon

Ikkunan G-arvolla mitataan ja tarkoitetaan aurinkoenergian kokonaisläpäisykerrointa /m². Mitä pienempi arvo on, sitä tehokkaammin ikkunan lasitus vähentää huoneistoon sisään tulevaa lämpöä.

​Aurinkoenergia koostuu IR- (infrapuna) ja UV-säteilystä sekä näkyvästä valosta. Tyypillisen ja kirkkaan 3K-lasin G-arvo on 0,63. G-arvoa voidaan parantaa kalvottamalla uloin lasi esimeriksi 3M Prestige 70 Exterior -kalvolla, jolloin G-arvoksi saadaan 0,33.

Tarvittaessa vierailemme kohteessa ja teemme laskelman tarvittavasta G-arvosta.

Tilaa ikkunoiden G-arvolaskenta ja U-arvomittaus
Ikkunoiden G-arvolaskenta osoittaa aurinkosuojauksen tarjoamat säästöt energiankulutuksessa. U-arvomittaus antaa tietoa ikkunoiden lämpövuodoista. Tilaa kauttamme G-arvolaskenta ja/tai U-arvomittaus osoittaaksesi ikkunakalvojen energiatehokkuus sekä taloudellinen hyöty.

Miten auringonsuojakalvot asennetaan?

Kun hankit meiltä aurinkosuojakalvot ikkunoihisi, on sinun hyvä tietää, että meidän kaikki ikkunakalvomme myydään ainoastaan asennuksen kanssa. Ja usko pois, se kannattaa, sillä meillä on tästä hommasta kokemusta jo kolmannelta vuosikymmeneltä. Olemme lisäksi Suomen 3M Oy:n valtuuttama asennusliike.

Olemme toteuttaneet monia vaativia auringonsuojakalvotuksia isoille pinnoille. Näissä urakoissa käytämme tarvittaessa henkilönostimia (kuukulkijat), nostolava-autoja tai vaijereilla toimivia työkelkkoja. Sisäasennuksissa työ saadaan yleisesti tehtyä työpukilta tai työtelineiltä.

Katso miten kävi kun Kari Hietalahti ja Tommi Korpela yrittivät asentaa aurinkokalvoja ikkunaan itse – ja mitä sitten tapahtui.

3M ikkunakalvot kiinteistöjen erilaisiin tarpeisiin

Kustannustehokas lämpösäteilyä torjuva kalvosarja.

Traditional Solar -sarjan kalvot ovat neutraaleja, sävytettyjä ja heijastusta vähentäviä. Ne tarjoavat erinomaista suojaa lämpösäteilyltä ja samalla nopeaa tuottoa sijoitukselle. Kuten kaikilla 3M-kalvoilla, myös Traditional Solar -sarjalla on kattava valmistustakuu.

Traditional Solar -kalvoilla

 • Torjut tehokkaasti lämpösäteilyä, mikä tarjoaa energiansäästöä ja parempaa mukavuutta
 • Pidät tilat viileämpinä, sillä kalvo vähentää kesällä lämpösäteilyn määrää
 • Vähennät tekstiilien haalistumista ja suojaat huonekaluja
 • Vähennät häikäisyä ja silmien väsymistä
 • Parannat turvallisuutta estämällä lasinsiruja lentämästä ilmassa

​Luonnolliset näkymät hallitun heijastuksen ansiosta.

​Night Vision -tuotesarjasta löytyy keskitason auringonsuojakalvoja, jotka torjuvat auringon haitallista UV-säteilyä ja hallitsevat lämpösäteilyä ja häikäisyä. Päivällä kalvot päästävät luonnollisen valon lävitseen, yöllä puolestaan näkyy hyvin ulos vähäisen heijastamisen ansiosta. Kalvosarjan keskitummat ja tummat versiot tarjoavat myös yksityisyydensuojaa, jolloin ohikulkijat eivät näe rakennukseen päiväsaikaankaan.

Night Vision -kalvoilla

 • Torjut huomattavasti lämpösäteilyä, mikä tarjoaa energiansäästöä ja parempaa mukavuutta
 • Pidät tiloissa lämpimät ja luonnollisen kodikkaat sävyt
 • Pidennät huomattavasti huonekalujen elinkaarta torjumalla UV-säteitä, jotka ovat haalistumisen tärkein tekijä
 • Vähennät heijastuksia sekä sisällä että ulkona etenkin yöaikaan
 • Parannat värien pysyvyyttä uudella 3M-nanoteknologialla
 • Vähennät häikäisyöä ja silmien väsymistä
 • Parannat turvallisuutta estämällä lasinsiruja lentämästä ilmassa
 • Suojaat lasia tehokkaasti naarmuuntumiselta

Kodin ja auton ikkunoihin

3M Black Shade -tummennuskalvo sopii niin kodin kuin auton lasipintojen tummentamiseen. Tummennuskalvossa on naarmusuojattu pinta, ja se torjuu niin UV-säteilyä kuin aurinkoenergiaa.

 • Sopii mm. oviin, parvekkeen ikkunoihin ja auton ikkunoihin
 • Eri tummuusvaihtoehdoista löytyy takuulla sopiva
 • Valmistettu värjätystä polyesteristä
 • Torjuu jopa 99 % UV-säteilystä
 • Erinomainen kutistumiskyky ja naarmusuojattu pinta.


3M-tummennuskalvot sopivat myös erinomaisesti auton ikkunoihin.

Huomaamaton kalvo korkealla lämmöntorjunnalla

​Prestige-sarjan ikkunakalvot eivät heikennä näkyvyyttä ja ovat täysin metallittomia. Näillä kalvoilla saat pitkäkestoisen ja ensiluokkaisen lämmöntorjunnan koko päivän ajaksi. Ne pitävät huoneilman mukavampana, antavat jopa 99,9 % suojan UV-säteiltä menettämättä luonnonvaloa tai muuttamatta rakennuksen julkisivua. Ja koska kyseessä on täysin metalliton tuote, se ei aiheuta mitään häiriöitä matkapuhelimiin tai GPS-järjestelmiin. Kalvoissa ei myöskään ole korroosioriskiä.

Prestige-kalvot

 • Erittäin korkea UV-säteilyn torjunta, torjuu jopa 99,9 % UV-säteilystä
 • Korkea lämmöntorjunta, torjuu jopa 97 % infrapunalämmöstä
 • Korkea kokonaisenergiantorjunta
 • Alhainen näkyvän valon heijastus molemmin puolin lasia
 • Eivät luo peilimäistä vaikutelmaa ja toimivat erittäin hyvin näyteikkunoissa
 • Ei vaikeuta ulosnäkyvyyttä edes pimeällä
 • Ei aiheuta häiriöitä matkapuhelimiin tai GPS-järjestelmiin
 • Ei korroosioriskiä metallittoman rakenteensa ansiosta

 • 3M Prestige

Mukavuutta, tuottavuutta ja energiansäästöä

Energiakalvo ikkunoissa on kuin lisäeristys rakennuksen seinissä tai katossa. Se parantaa energiataloutta molempiin suuntiin: pitää talvella lämmön ikkunoiden sisäpuolella ja kesällä puolestaan kuuman ulkona. Energiakalvo parantaa tavanomaisen yksinkertaisen ikkunalasin eristyksen lähelle kaksinkertaisen lasin eristystä. Energiakalvo on käytännössä täysin huomaamaton.

Thinsulate kalvoilla

 • Vältät turhat ikkunaremontit
 • Vähennät energianhukkaa
 • Lisäät mukavuutta ja tuottavuutta
 • Pidät sisätilojen lämpötilat hallinnassa
 • Parannat kiinteistösi energiatehokkuutta
 • Näkymättömällä kalvolla säilytät arvokiinteistösi ulkonäön

Pyydä apua parhaiden ikkunakalvojen valinnassa asiantuntijalta, ja hoidetaan kiinteistönne auringonsuojakalvot kuntoon!

Tiesitkö, että kalvoilla luot uuden ilmeen myös seinäpinnoille?
Tutustu sisustuskalvoihin! 

Kalvoilla loihdit uuden ilmeen myös ikkunapinnoille!
Tutustu lasinsomistuskalvoihin!

Ikkunakalvoilla voi myös turvata ja suojata kiinteistöä.
Tutustu turvakalvoihin! 

Ikkunoiden suojakalvotus - Uusimaa