Auton valojen tummennus

Auton ajovalojen ja takavalojen tummennus on pieni, mutta näkyvä yksityiskohta, kun haluat piristää autosi ilmettä. Erityisesti auton yliteippauksen tai mainosteippauksen yhteydessä kannattaa huomioida kokonaisuuden viimeistely valojen tummennuskalvolla.

Me SKK Groupilla asennamme laadukkaat ja kestävät ajovalokalvot, jotka paitsi tummentavat, myös suojaavat auton valoja. Palvelemme sinua asennusstudiollamme Vantaalla.

Etu- ja takavalojen tummennus helposti ja laadukkaasti

Ajovalojen tummennus on nopea toimenpide eikä vaadi sinulta valmisteluita. Ajovalokalvo asennetaan ajovalojen päälle ja valittavanasi on eri tummuusasteita. Itse asennuksessa on oltava tarkkana puhtauden ja oikean lämpötilan kanssa. Siksi kannattaakin kääntyä asiantuntevan tahon puoleen: kun sekä tummennuskalvo että asennus on laadukas, kestää ajovalojen tummennus aikaa ja sääolosuhteita paremmin.

Mitä laki sanoo auton valojen tummennuksesta

Vaikka auton etu- tai takavalojen tummennus kalvolla on jota kuinkin yleistä ja suosittua, sanoo laki, että se on kiellettyä. Ajovalokalvot on siis syytä ottaa harkiten, ja valita mahdollisesti vaalea sävy, joka ei tummenna valoja liikaa. Mitä ammattitaitoisemmin ajovalokalvon asennus on tehty, sitä pienempi on myös todennäköisyys, että tummennettuihin ajovaloihin puututaan katsastuksessa.

Laki säätää rajoituksia myös auton lasien tummennukseen, joka on silti suosittua ja myöskin sallittua tietyissä raameissa.

Ajovalojen tummennus toimii myös suojakalvona

Valojen tummennus saa ajovalot istumaan paremmin kokonaisuuteen, jolloin autosi näyttää persoonallisemmalta ja paremmalta. Mutta ajovalokalvo ei ole pelkästään ulkonäöllinen toimenpide. Valojen tummennus kalvolla suojaa samalla ajovaloja esimerkiksi kiveniskuilta ja UV-valolta.

Ajovalojen kalvotus onkin edullinen tapa pitää auton ajovalot suorituskykyisinä pidempään – ja ajovalokalvon ei tarvitse olla tumma, vaan se voi olla myös hyvin vaalea tai vaikkapa keltainen.

Jos pohdit auton valojen tummennusta suojaus- ja stailausmielessä, kannattaa tutustua samalla myös muihin palveluihimme, jotka tekevät autosi pinnoista niin tyylikkäämmät kuin kestävämmät: saman katon alta saat niin auton lasien tummennukset ja suojakalvot, auton yliteippaukset sekä auton mainosteippaukset!

Ajovalojen tummennus takuutyönä kannattaa

Oikein asennettu kalvo pysyy paikallaan ja kestää hyvänä käytöstä riippuen jopa kymmenen vuotta. Annamme kaikille asennuksille takuun. Materiaalitakuu on kalvovalmistajasta riippuen aina yli viisi vuotta. Laadukkaan ja pitkäkestoisuuden varmistamiseksi käytämme ajovalojen tummennuksissa vain tunnetuimpia STEK -tummennuskalvoja.

Asennuspalvelumme asentaa kalvot asennushallissamme vuosien kokemuksen takaamalla laadulla, olipa kyseessä sitten etu- tai takavalojen tummennus tai koko paketti.