Auton lasien tummennus

Auton lasien tummennus luo autollesi yksilöllisen ilmeen, parantaa yksityisyyttäsi autoillessa ja suojaa sekä sisätiloja että matkustajia UV-säteilyltä ja kuumuudelta. Laajasta tummennuskalvojen valikoimastamme löytyy sopiva tuote kaikkiin automerkkeihin ja malleihin.

Autamme sinua valitsemaan opivan tummennuskalvon ja asennamme ikkunatummennukset siististi ja nopeasti. Kalvoillamme on jopa 7-10 vuoden takuu ja meillä 25 vuoden kokemus auton lasien tummennuksista!

Lasien tummennus autoon tuo monia hyötyjä

Kun asennat tummennukset autoon, teet samalla palveluksen niin autollesi, sen matkustajille kuin siellä kuljetettaville tavaroille. Kokosimme alle lasien tummennuksen hyötyjä.

Laadukkaan ja pitkäkestoisen ikkunan tummennuksen varmistamiseksi käytämme ikkunoiden kalvotuksissa vain tunnetuimpia 3M ja SunTek -tummennuskalvoja. Valikoimassamme on useita kalvovaihtoehtoja, joiden tummuuden voit valita 5–70 % valonpeittävyydestä.

Lasien tummennus vähentää auringosta säteilevää lämpöä jopa 70 % ja tekee näin autossa matkaamisesta miellyttävämpää. Lasin tummennus suojaa myös haitalliselta UV-säteilyltä, joka haalistaa ja haurastuttaa auton sisustusta ja voi altistaa matkustajat ihosairauksille. Autolasien tummennuskalvot imevät 99 % auringon haitallisesta UV-säteilystä.

Ikkunoiden tummennus pienentää automurron todennäköisyyttä, kun murtovarkaalla ei ole näkyvyyttä auton takaosaan tai tavaratilaan. Tummennuskalvot voivat siis toimia samalla murtosuojakalvona, ja usein tästä syystä erityisesti pakettiautojen takaikkunat halutaan tummentaa.

Automurtojen ehkäisyn lisäksi tummennuskalvot suojaavat myös sirpaleilta. Sirpalesuojakalvon ansiosta lasinsirut eivät leviä ympäriinsä, jos lasiin kohdistuu voimakas isku murron tai onnettomuuden vuoksi.

Turvakalvona ja tummennuskalvona samanaikaisesti toimivat yhdistelmäkalvot ovat suosittuja erityisesti pakettiautoissa. Yhdistelmäkalvo on 5 % tummennettu turvakalvo, joka auttaa ehkäisemään murrot ja pienentää tapaturmien riskiä.

Valikoimastamme löytyvät turvakalvot tarjoavat tehokkaampaa suojaa, kun haluat parantaa autosi turvallisuutta. Autamme tietysti valitsemaan sinulle sopivimman vaihtoehdon.

Auton yliteippaus

Auton lasien tummennus: hyvä tietää

Tummennusprosentit kertovat kalvon valonläpäisykyvystä. Näin ollen mitä pienempi prosentti, sitä tummempi on kalvo, ja sitä vähemmän valoa pääsee sisään. Alta näet SKK Groupin käyttämät auton lasien tummennusasteet:

  • 5% – tummin mahdollinen, estää näkyvyyden ulkoa sisään
  • 18% – ehdottomasti suosituin ja tehdassävyä vastaava
  • 35% – toiseksi suosituin tummennusprosentti
  • 45% – toiseksi vaalein tummuusaste
  • 55% – vaalein tummennuskalvo


Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä ja kysy lisää! Voit myös sopia tapaamisajan asennushallillemme Vantaan Koivuhakaan, ja tulla katsomaan miltä erilaiset tummennusprosentit auton ikkunoissa käytännössä näyttävät.

Kun auton etulasien tummennus on laissa pääsääntöisesti kielletty, on takalasien eli takalasin ja takasivuikkunoiden tummentaminen vapaasti auton omistajan päätettävissä. Ne saa siis tummentaa niin tummaksi kuin haluaa. Ainoa sääntö myös takalasien suhteen on, että kalvot eivät saa aiheuttaa mitään heijastuksia.

Ja ei huolta, autosi takalasi sulaa edelleen pakkasesta ja kuurasta vaikka siihen asennettaisiin tummennukset – auton takalasin tummennus ei vaikuta lämmityslankojen toimivuuteen.

Suomen tieliikennelain mukaan auton etulasien, eli tuulilasin ja etusivulasien tummennukset jälkikäteen ovat kiellettyjä. Jos poliisi huomaa tummennetut etulasit, seuraa siitä huomautus rekisteriotteeseen ja/tai rikesakko. Ne eivät myöskään yleensä mene katsastuksesta läpi.

Ikkunatummennukset, jotka eivät noudata tieliikennelakia, tehdään ainoastaan asiakkaan omalla vastuulla. Jos etulasien tummennus olisi välttämätöntä esimerkiksi sairauden vaatiman auringolta suojautumisen vuoksi, voi Trafilta hakea poikkeuslupaa etuikkunoiden tummennuksiin. Auton valmistajalta voi myös selvittää, tekevätkö he automalliin tyyppihyväksyttyjä, tummennettuja laseja.

Hankit ikkunatummennukset autoon Vantaalta

SKK Group asentaa laadukkaat ikkunatummennukset kaikkiin automerkkeihin ja pakettiautoihin asennushallissamme Vantaan Koivuhaassa. Meille on helppo tulla myös Helsingistä, Espoosta ja muualta pääkaupunkiseudulta.

Olemme paikalla vaihtelevalla aikataululla, sillä käymme tekemässä myös paljon keikoilla autoliikkeissä. Laitathan siis ensin viestiä tai soitat etukäteen – kerro tarpeistasi niin sovitaan tapaamisaika, valitaan yhdessä sopivin vaihtoehto ja lasketaan hinta sinun autosi ikkunoiden tummennukselle!

Tummennukset autoon jopa 10 vuoden takuulla

Varmistaaksemme ikkunan tummennuskalvon pitkäikäisyyden ja asiakastyytyväisyyden, myönnämme lasien tummennuksille 7-10 vuoden materiaalitakuun, ikkunakalvomerkistä riippuen.

Korkealaatuiset tummennuskalvot autoosi

Asennamme 3M- ja SunTek Carbon -ikkunakalvoja jotka ovat tunnettuja korkeasta laadustaan ja kestävyydestään.

Tyylikkäät tummennukset vaativiinkin tarkoituksiin

​SunTek Carbon on tyylikäs, laadukas ja kestävä tummennuskalvo. Ne ovat väriltään mustia, estävät heijastuksia ja imevät 99 % auringon haitallisesta UV-säteilystä. Innovatiivinen metalliton rakenne varmistaa myös, että puhelimet ja GPS:t toimivat häiriöttä.

SunTek Carbon -tummennuskalvo

  • Innovatiivinen kalvo metallittomalla rakenteella
  • Tarjoaa suojaa värimuutoksille
  • Erinomainen suoja UV-säteiltä, heijastuksilta ja lämpösäteilyltä
  • Metalliton rakenne ei häiritse kännykän tai GPS:n käyttöä
  • 7 vuoden tehdastakuu halkeilua, säröilyä, kuoriutumista, värin kulumista ja liimapinnan virheitä vastaan

Tarjoamme pakettiautoihin myös yhdistelmäkalvoja. Yhdistelmäkalvo on yhdistelmä 5 % tummennuskalvoa sekä turvakalvoa, joka auttaa pitämään vahingot minimissään murron tai tapaturman sattuessa.

Auton lasien tummennus